Titel : Terug Naar Congo - Op zoek naar de Guaveboom uit mijn jeugd.

Auteur Marc Reynebau

Marc Reynebau Terug Naar Congo Op zoek naar de Guaveboom

 

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Congo ging Reynebeau terug naar het land van zijn jeugd.

 

Over het boek :
Marc Reynebeau bracht zijn jeugd door in Albertstad, zoals het heette toen het nog Belgisch-Congo was, een stadje in het noorden van de provincie Katanga aan het Tanganykameer. Later, als journalist, bleef hij zich verdiepen in de geschiedenis en de politiek van Congo. Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Congo trok Reynebeau terug naar Kalemie om te kijken of hij de guaveboom in de tuin van zijn geboortehuis nog kon vinden. Maar de guaveboom is niet meer, net zoals zoveel andere zaken. Ook de textielfabrief Filtisaf, waar zijn vader samen met 1500 Congolezen werkte, is al bijna twintig jaar dicht. Wars van nostalgisch gezwijmel én met kennis van zaken brengt Marc Reynebeau een aangrijpend portret van een complex land. Met krachtige reportagebeelden van Eric De Mildt

over Marc Reynebeau :

Marc Reynebeau is historicus. Hij is senior journalist bij de krant De Standaard en auteur van bestsellers als Een geschiedenis van België.

Hij wordt de Simon Schama van de Lage Landen genoemd.

Over zijn reis in 2010 : http://cobra.be/cm/1.891196?view=popupPlayer

Marc Reynebeau werd in Albertstad (toenmalig Belgisch Congo) geboren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info

Ook op het internet gelden de auteursrechten. Werken die auteursrechtelijk beschermd zijn, zoals tekeningen, foto's, muziek, film en software, mag u niet verspreiden via het internet zonder de uitdrukkelijke toestemming van de auteur.
Een auteur van een programma kan de namaker van zijn werk strafrechtelijk laten vervolgen, maar dat kan alleen als het namaken kwaadwillig of bedrieglijk is gebeurd. Niet alleen de namaker is strafbaar, ook wie namaakprogramma's voor handelsdoeleinden verkoopt, in voorraad heeft voor verkoop of invoert in België, overtreedt het auteursrecht.
Delcol Martine