Zoon in Congo.

Zoektocht naar een vader.

Een ijzersterke koloniale roman over vriendschap en vaderschap.

Auteur: Leen van den Berg

Uitgever: Lannoo

Prijs : 19.99 €

FORMAAT: 14cm x 22cm

Boek inkijken : https://issuu.com/uitgeverij-lannoo/docs/

ISBN: 9789401428675

Bindwijze: Paperback

Aantal Pagina's: 320 p.

Jaar: 2015

Genre : Fictie en Roman.

Bestel nu 'Zoon in Congo' met 15% korting en gratis verzending.
1. Surf naar www.lannoo.be/zoon-congo
2. Voeg het boek toe aan je winkelmandje.
3. Tik daar de kortingscode 'congokorting' in.
4. Klik op '+' om de korting te activeren.
5. Rond je bestelling af.
Enkele dagen later valt het boek in je bus.
Deze actie is alleen geldig via LannooShop, zolang de voorraad strekt en tot 31/3/2017.

Niet cumuleerbaar met andere acties.

Leen van den Berg bevestigt haar schrijftalent met dit beklijvend drama dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Congolese rubberplantages.

Ondanks het feit dat hij in een weeshuis woont, ziet de toekomst van Elias er best goed uit. Tot zijn moeder hem komt ophalen. Zielsgelukkig is hij. Dan blijkt dat zijn zieke moeder hem van school haalt; ze wil eerder een extra kostwinner dan haar zoon.

Na de dood van zijn moeder gaat Elias op zoek naar zijn onbekende vader. Zo komt hij terecht op een van de kolonievaarders naar Congo. Hij maakt er kennis met August, die hem de kneepjes van het vak leert, en met Nbele, een zwarte slaaf met wie Elias bevriend raakt.

Zoon in Congo is een aanklacht tegen de blanke wereldvisie in de koloniale tijden. Elias en August vechten tegen het heersende superioriteitsgevoel. Kunnen ze hun omgeving doen inzien dat het allemaal anders moet?

Een ijzersterke koloniale roman over vriendschap en vaderschap Ondanks het feit dat hij in een weeshuis woont, ziet de toekomst van Elias er best goed uit. Tot zijn moeder hem komt ophalen.

Eerst is hij zielsgelukkig. Dan blijkt dat zijn zieke moeder eerder een extra kostwinner wil dan een zoon. De laatste woorden van zijn moeder op haar sterfbed doen zijn wereld kantelen.

In de chaos van de staking aan de Antwerpse dokken leert hij August kennen: een ogenschijnlijk grappige, maar geheimzinnige koloniaal, die Elias meeneemt naar Congo om er te werken voor een rubbermaatschappij. Pas op de boot beseft Elias waarom hij ja heeft gezegd op Augusts voorstel.

In Congo komt hij erachter dat waarheid en leugen dicht bij elkaar liggen en dat de waarheid vele gezichten draagt.

OVER : LEEN VAN DEN BERG

Leen van den Berg (Rotselaar) is schrijfdocente in Vlaanderen, Zuid-Afrika en Suriname. Ze heeft al 15 jeugdboeken op haar naam staan, Zoon in Congo is haar eerste roman voor volwassenen. Hiervoor ontving ze een schrijversbeurs van het Vlaams Fonds der Letteren.

 

SiteLock
share this - partager le site - deel dit document

About Us | Contact | Privacy | Copyright | Agenda  
Ook op het internet gelden de auteursrechten. Werken die auteursrechtelijk beschermd zijn, zoals tekeningen, foto's, muziek, film en software, mag u niet verspreiden via het internet zonder de uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Delcol Martine