share this

SiteLock
L'Héritage des Banoko , avec mes remerciements a Mr. Pierre Van Bost
Les chemins du congo
congo 1957-1966 Témoignage
L'état indépendant du congo a la recherche de la vérité historique
Kasaï , rencontre avec le roi
Tussen vonk en omroep , draadloze communicatie in België en Congo
Leodine of the belgian Congo
Les éxilés d'Isangi
Guide Congo (Le petit futé)
Congo Ya Kalakala, avec mes remerciements a Mr Paul Daelman

Onze dagen in Congo

Bob Vanhee & Julien Van Remoortere

 

Uitverkocht te vinden via antiek boekenwinkels etc.

Auteurs : Bob Vanhee : Bob Vanhee woonde en werkte in Congo. Hij verzamelde meer dan 250 getuigenissen van oud-kolonialen.

Julien van Remoortere : geboren te Beveren-Waas op 8 april 1930, publiceerde tot nog toe ongeveer 300 werken in boekvorm en enkele duizenden losse verhalen, reportages en hoorspelen. Hij werd reeds een aantal malen bekroond, onder andere met interprovinciale en provinciale prijzen voor letterkunde. Zijn hobby's zijn: schrijven, spelen met zijn zeven kleinkinderen, wandelen, natuurbeleving en reizen (hij maakte een 20-tal wereldreizen). Hij stapte al meer dan 17.000 km af ten zuiden van de valleien van Samber en Maas. Smalle paadjes, kronkelende riviertjes, diepe wouden en afgelegen dorpjes brengt hij samen in de heerlijkste wandelparcours die je ooit gelopen hebt.

ISBN: 9789020986235 Paginas: 239 Publicatie datum:01/07/2009

Voorwoord:

50 jaar geleden raasde de onafhankelijkheid over Congo. Het land was er niet klaar voor, en voor velen was die onafhankelijkheid cultureel onverteerbaar.

 

Tot het geheugen van Congo behoren de Belgische oud-kolonialen, die de opbloei en neergang van het land van a tot z beleefden en letterlijk op de eerste rij stonden, waardoor hun herinneringen springlevend bleven. Dit verhalenboek laat hen aan het woord. Ze vertellen over hun dagelijkse leven in Congo, over hun omgang met de plaatselijke bevolking - zwart en blank - en over de grote veranderingen. Van een leraar tot een ondernemer, een agronoom, een leproloog, een arts, een stationchef, een gewestbeheerder, een creool, een 'kind in Congo', een territoriaal, een veehouder en een missionaris die bevriend was met Mobutu. Geïllustreerd met de mooiste en merkwaardigste Fotos.