Onze dagen in Congo

Bob Vanhee & Julien Van Remoortere

Logo Congo-1960

h2

Uitverkocht te vinden via antiek boekenwinkels etc.
ISBN: 9789020986235 Paginas: 239 Publicatie datum:01/07/2009

Auteurs : Bob Vanhee : Bob Vanhee woonde en werkte in Congo. Hij verzamelde meer dan 250 getuigenissen van oud-kolonialen.

Julien van Remoortere : geboren te Beveren-Waas op 8 april 1930, publiceerde tot nog toe ongeveer 300 werken in boekvorm en enkele duizenden losse verhalen, reportages en hoorspelen. Hij werd reeds een aantal malen bekroond, onder andere met interprovinciale en provinciale prijzen voor letterkunde. Zijn hobby's zijn: schrijven, spelen met zijn zeven kleinkinderen, wandelen, natuurbeleving en reizen (hij maakte een 20-tal wereldreizen). Hij stapte al meer dan 17.000 km af ten zuiden van de valleien van Samber en Maas. Smalle paadjes, kronkelende riviertjes, diepe wouden en afgelegen dorpjes brengt hij samen in de heerlijkste wandelparcours die je ooit gelopen hebt.

 

Voorwoord:

50 jaar geleden raasde de onafhankelijkheid over Congo. Het land was er niet klaar voor, en voor velen was die onafhankelijkheid cultureel onverteerbaar.

 

Tot het geheugen van Congo behoren de Belgische oud-kolonialen, die de opbloei en neergang van het land van a tot z beleefden en letterlijk op de eerste rij stonden, waardoor hun herinneringen springlevend bleven. Dit verhalenboek laat hen aan het woord. Ze vertellen over hun dagelijkse leven in Congo, over hun omgang met de plaatselijke bevolking - zwart en blank - en over de grote veranderingen. Van een leraar tot een ondernemer, een agronoom, een leproloog, een arts, een stationchef, een gewestbeheerder, een creool, een 'kind in Congo', een territoriaal, een veehouder en een missionaris die bevriend was met Mobutu. Geïllustreerd met de mooiste en merkwaardigste Fotos.

SiteLock
share this - partager le site - deel dit document

About Us | Contact | Privacy | Copyright |  Agenda
Ook op het internet gelden de auteursrechten. Werken die auteursrechtelijk beschermd zijn, zoals tekeningen, foto's, muziek, film en software, mag u niet verspreiden via het internet zonder de uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Delcol Martine