SiteLock
Livre du mois Le Petit futé Kinshasa 14,95 € Communiqué de presseGuide Kinshasa 2017 (petit futé)Neocity
Boek van de maand Zoon in Congo 15% korting + gratis verzending Zoon in Congo Lanoo Uitgeverij
   Webmasters Delcol Martine Eddy Van Zaelen De webmaster Delcol MartineEddy Van Zaelen
  Helpt U mee en stuur je ons uw boeken in ruil voor een publicatie op de site  Sponsor Site
Kasai Rencontre avec le roi des Lele Kasaï , rencontre avec le roi Prix exclusif Grâce a Congo-1960 Sans limite de temps 29.80 € frais de port inclus  -Editeur Husson
L'état indépendant du congo a la recherche de la vérité historiquecongo 1957-1966 TémoignageLes chemins du congoTussen vonk en omroep , draadloze communicatie in België en CongoLeodine of the belgian CongoLes éxilés d'IsangiGuide Congo (Le petit futé)Congo Ya Kalakala, avec mes remerciements a Mr Paul DaelmanCongo L'autre histoire, avec mes remerciements a Charles LéonardL'Héritage des Banoko , avec mes remerciements a Mr. Pierre Van BostL'année du Dragon avec mes remerciements a Mr Eddy Hoedt et Mr Peeters Baudoin

Boeken over de Congo

Boeken melden voor de lezers van congo 1960Uw boek melden in de rubriek boeken ?

Stuur een tekst van minium 2 pagina's A4 bij voorkeur in een word document.

Stuur ook een afbeelding van je cover en achterflap van je boek via mail naar : congo-1960.

Bericht voor de uitgevers en of auteurs.

 

Boeken congo 1960Heeft U een interessant boek gelezen ?

Stuur ons uw info en of link door via mail of sociale media.

Of stuur ons uw opinie over het boek en beveel deze aan aan onze lezer van de website.

mail : congo-1960

Dat is alles ..

 

Docteur tussen brousse en stad Auteur : Dr. Erik Lamsens

Pas afgestudeerd als arts en met een rugzak vol idealen vertrekt Erik Lamsens naar Congo. De nood aan professionele geneeskunde is er erg groot maar de middelen zijn schaars. De docteur moet erg inventief en slim zijn om zijn patiënten de juiste zorgen toe te dienen.

Hij oefent er zijn job met bijzonder veel warmte uit en dat valt ook de Congolezen op. Niet voor niks noemen ze hem Tshiswa bantu wat staat voor hij die de mensen liefheeft.Eenmaal terug in zijn geboortestad Roeselare cumuleert hij onbegrensd de meest uiteenlopende activiteiten: huisarts, vader, zanger, voetbalvoorzitter en politicus. In Docteur tussen brousse en stad lees je alledaagse, volkse verhalen uit het huisartsenbestaan, bengelend tussen dolle vreugde en intens verdriet.


congo 1960 image foto sans titre

 

Titel : De acht van Stanleystad

(dit boek is het verhaal juist na de dipenda ik vind dar Roland zijn boek de moeite waard is om hier te vermelden het is een schrijnend verhaal van intimidatie, slagen, martelingen, enz...

Het boek is niet voor gevoelige lezer(es)) Auteur : Mimi Fredrix Redactie : Roland Marico Inleiding: Het boek “ DE ACHT VAN STANLEYSTAD” heeft ongeveer 4 jaar in beslag genomen om al de nodige gegevens te verzamelen en te verwerken. Het is een waar gebeurd verhaal dat handelt over 8 Belgische soldaten, waarvan Roland Marico er een van is en momenteel in Leopoldsburg woont. Zes maanden krijgsgevangen, in een hel van één Congolese gevangenis waar mishandelingen en folteringen schering en inslag waren. Een verhaal waar men dagelijks in doodsangst en in dramatische onzekerheid moest leven. In kranten, op radio en tv werden hardnekkige geruchten verspreid met de melding over hun terechtstelling.


Congo in België
 
CONGO IN BELGIE
Koloniale cultuur in de Metropool

Onder redactie van: Viaene Vincent - Van Reybrouck David - Ceuppens Bambi

Price: € 20,00

ISBN: 9789058677716

Publicatiedatum: 11/2009 Aantal pagina's: 352

Aantal illustraties: 68

België schiep Congo, maar schiep Congo ook België? In hoeverre werd het 20ste-eeuwse België voor een stuk gevormd door zijn kolonie? Die vraag stelde de toonaangevende Congolese historicus Isidore Ndaywel enige jaren geleden. Deze interdisciplinaire bundel biedt een antwoord. Hij belicht de invloed van de kolonie op de Belgische cultuur en samenleving, van hoog tot laag. Want kolonialisme is geen eenrichtingsverkeer. In Tervuren, bij nationale optochten en in klaslokalen zie je hoe Congo België mee inkleurde. Maar ook in de politiek, de media en de kunsten. Het gaat evengoed om de nesteling van Congo in de massacultuur van missieverhalen en speelfims, in de samenstelling van Belgische gezinnen of in de herinneringen van gewone mensen aan de voormalige kolonie. Het boek vormt zo een kaleidoscoop van het verschil dat Congo – en de Congolezen – maakten in de Belgische geschiedenis. Met bijdragen van: Geert Castryck, Bambi Ceuppens, Bram Cleys, Sabine Cornelis, Maarten Couttenier, Jan De Maeyer, Marc Depaepe, Matthijs De Ridder, Carine Dujardin, Leen Engelen, Kurt Guldentops, Frederik Herman, Godfried Kwanten, Johan Lagae, Wendy Morris, Valentin Mudimbe, Sarah Van Beurden, David Van Reybrouck, Jan Vansina, Tom Verschaffel, Vincent Viaene, Honoré Vinck, Luc Vints.


DE KELDERS VAN CONGO
Het relaas van een verblijf in een Congolese gevangenis

Wat weten wij nog over onze oude kolonie Congo? 'Tralietrotter' Jan De Cock besloot een tijd lang te gaan wonen in de Kakwangura-gevangenis, in het donkere hart van Congo.

De gevangenis is een microkosmos, indringende gesprekken met zijn Afrikaanse medegevangenen geven ons een goede kijk op het Congo van gisteren en vandaag. Vol humor en inlevingsvermogen, in de bekende stijl van Hotel Prison Een boek dat de lezer naar de keel grijpt en ontroert Afrika is een caleidoscoop, een vergeten continent waarvan we bijzonder weinig afweten. In het hart van dat fascinerende en 'duistere' continent ligt Congo. En in het diepe binnenland van Congo, daar waar Congo doormidden gesneden wordt door de evenaar, ligt de stad Butembo. Jan De Cock, 'tralietrotter' en auteur van de bestseller Hotel Prison, ging op zoek naar de essentie van Afrika.

Hij daalde af in de kelders van Congo en liet zich vrijwillig opsluiten in de Kakwangura-gevangenis van Butembo, een fascinerende microkosmos en een schitterende afspiegeling van Afrika en Congo in het klein... In dit boek vertelt Jan De Cock zijn belevenissen in Congolese gevangenis. Hij registreert er de ongelooflijke verhalen van de gevangenen: van hoop en wanhoop, van hun dromen van vrede, verkiezingen en democratie. Hun sprookjes en hun grappen. Hun herinnering ook aan het Congo van gisteren en hun mijmeringen bij een wereld van morgen. Verhalen van Kitakya bijvoorbeeld, die zich op zijn 87ste herinnert hoe een moordenaar vroeger in bananenbladeren werd gewikkeld en in brand gestoken. Of van Julienne, die illegaal kintiki heeft gestookt. Of van de bewaker Kabuyaya, die de stok gebruikt voor stoute druggebruikers, maar zelf nog het meeste rookt. Van dagen zonder eten, en schoolkinderen die hout afleveren voor de gevangeniskeuken. Lees verder hier