SiteLock
Livre du mois Le Petit futé Kinshasa 14,95 € Communiqué de presseGuide Kinshasa 2017 (petit futé)Neocity
Boek van de maand Zoon in Congo 15% korting + gratis verzending Zoon in Congo Lanoo Uitgeverij
   Webmasters Delcol Martine Eddy Van Zaelen De webmaster Delcol MartineEddy Van Zaelen
  Helpt U mee en stuur je ons uw boeken in ruil voor een publicatie op de site  Sponsor Site
Kasai Rencontre avec le roi des Lele Kasaï , rencontre avec le roi Prix exclusif Grâce a Congo-1960 Sans limite de temps 29.80 € frais de port inclus  -Editeur Husson
L'état indépendant du congo a la recherche de la vérité historiquecongo 1957-1966 TémoignageLes chemins du congoTussen vonk en omroep , draadloze communicatie in België en CongoLeodine of the belgian CongoLes éxilés d'IsangiGuide Congo (Le petit futé)Congo Ya Kalakala, avec mes remerciements a Mr Paul DaelmanCongo L'autre histoire, avec mes remerciements a Charles LéonardL'Héritage des Banoko , avec mes remerciements a Mr. Pierre Van BostL'année du Dragon avec mes remerciements a Mr Eddy Hoedt et Mr Peeters Baudoin

Romans met als thema Congo

Zoon in Congo

Zoon in Congo

Auteur : Leen van den Berg (Rotselaar) is schrijfdocente in Vlaanderen, Zuid-Afrika en Suriname. Ze heeft al 15 jeugdboeken op haar naam staan, Mwana Congo is haar eerste roman voor volwassenen. Hiervoor ontving ze een schrijversbeurs van het Vlaams Fonds der Letteren. Leen van den Berg bevestigt haar schrijftalent met dit beklijvend drama dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de Congolese rubberplantages. Ondanks het feit dat hij in een weeshuis woont, ziet de toekomst van Elias er best goed uit. Tot zijn moeder hem komt ophalen. Zielsgelukkig is hij. Dan blijkt dat zijn zieke moeder hem van school haalt; ze wil eerder een extra kostwinner dan haar zoon. Na de dood van zijn moeder gaat Elias op zoek naar zijn onbekende vader. Zo komt hij terecht op een van de kolonievaarders naar Congo. Hij maakt er kennis met August, die hem de kneepjes van het vak leert, en met Nbele, een zwarte slaaf met wie Elias bevriend raakt. Zoon in Congo is een aanklacht tegen de blanke wereldvisie in de koloniale tijden. Elias en August vechten tegen het heersende superioriteitsgevoel. Kunnen ze hun omgeving doen inzien dat het allemaal anders moet?

 

Hoe zwart is de duivel ?

 

Hoe zwart is de duivel

In de namiddag van 16 januari 2001 doodt lijfwacht Rachidi de Congolese president Laurent-Désiré Kabila. Een minuut later krijgt de jongeman zelf een nekschot. Enkele medestanders van de president stellen alles in het werk opdat Joseph Kabila zijn vader zou kunnen opvolgen.

Ze krijgen steun uit verschillende hoek. Doctorandus Koen geraakt in Kinshasa verstrikt in het net van intriges. Hij vlucht doorheen Congo en creëert zijn eigen Heart of Darkness.

Hans Declercq (1976) is coauteur van In de schaduw van Saddam. Het Koerdische experiment in Irak. Hij werd tweemaal laureaat van de Ward Ruyslinck-prijs voor kortverhalen. Hoe zwart is de duivel? is zijn romandebuut.

 

 

De droom van de Ier.de droom van de ier

Mario Vargas Llosa (Peru, 1936) is een van de belangrijkste Zuid-Amerikaanse schrijvers van deze tijd.

 

Zijn romans staan bekend om hun politieke en gewelddadige sfeer en hun aandacht voor het morele verval van de maatschappij.

 

Via kranten mengt Vargas Llosa zich geregeld in het maatschappelijk debat en in 1987 was hij kandidaat voor het presidentschap in Peru.