SiteLock
Livre du mois Le Petit futé Kinshasa 14,95 € Communiqué de presseGuide Kinshasa 2017 (petit futé)Neocity
Boek van de maand Zoon in Congo 15% korting + gratis verzending Zoon in Congo Lanoo Uitgeverij
   Webmasters Delcol Martine Eddy Van Zaelen De webmaster Delcol MartineEddy Van Zaelen
  Helpt U mee en stuur je ons uw boeken in ruil voor een publicatie op de site  Sponsor Site
Kasai Rencontre avec le roi des Lele Kasaï , rencontre avec le roi Prix exclusif Grâce a Congo-1960 Sans limite de temps 29.80 € frais de port inclus  -Editeur Husson
L'état indépendant du congo a la recherche de la vérité historiquecongo 1957-1966 TémoignageLes chemins du congoTussen vonk en omroep , draadloze communicatie in België en CongoLeodine of the belgian CongoLes éxilés d'IsangiGuide Congo (Le petit futé)Congo Ya Kalakala, avec mes remerciements a Mr Paul DaelmanCongo L'autre histoire, avec mes remerciements a Charles LéonardL'Héritage des Banoko , avec mes remerciements a Mr. Pierre Van BostL'année du Dragon avec mes remerciements a Mr Eddy Hoedt et Mr Peeters Baudoin

Een beetje info die nergens past in een specifieke rubriek op de site.

Christus kwam niet uit Betlehem.

Auteur Inge Schelstraete via de krant Vrije Tijd d.d. 07-01-2017

Vlaming verzamelt kunst voor expo "Du Jourdain au Congo in Parijs.

Van de jordaan naar de Congostroom ga je via Parijs : In het museum du Quai Branly vertelt een curator uit Tervuren hoe het Christendom de kunst van Centraal Afrika beïnvloedde, en vice versa

Meer info via deze link (pdf document)


Er is deze maand september 2016 een tijdschrift uitgekomen met als thema Congo

Het tijdschrift is prachtige geillustreerd en ik dank Dhr. Van Avermaete om me dit toegestuurd te hebben als info voor de site

Merciekes Edward om ons dit gestuurd te hebben wat een verassing te zien dat ook mijn website en facebook groep wordt vernoemd in dit tijdschrift alsook vele auteurs die hier de site hebben gesponsord, waaronder, Charles Leonard, Eddy Hoedt, Georges Antipass, Van Eeghem Julien, GEERTS Walter, Ludo De Witte, en niet te vergeten CongoForum krijgt ook een verdiende plaats als internetsite in dit prachtige geillustreerde tijdschrift dat tweemaandelijks uitgebracht word met de steun van Vlaanderen Verbeelding werkt en Familikunde Vlaanderen ..

Tine

Het tijdschrift hieronder met meer dan 100 blz informatie over Belgisch Congo kan U bestellen via deze weg :
Het nummer 3/2016 Vlaamse Stam kan men los bestellen en dit aan de prijs van 8,85€ (port + verzendingskosten inbegrepen).
Te storten op volgende rekening:
Familiekunde Vlaanderen vzw Van Heybeeckstraat 3 2170 Antwerpen-Merksem
BE58 4141 1712 2179
Graag in de vermelding "NR3/2016 VLAAMSE STAM".
Wanneer wij dit bedrag ontvangen, sturen wij het tijdschrift op.
Met vriendelijke groeten, Dominique Barri Erfgoedmedewerkster

 


 

Mag ik de lezers er toch even attent op maken dat het zeer vervelend is telkens weer geconfronteerd te worden met allerlei berichten die helemaal niets te maken hebben met de website maar eerder privé gericht zijn naar me en dan vooral om onnodige discussie op gang te zetten of nog erger om mensen in discrediet te brengen door laster en eerroof.

 

Ik kan helemaal niet verdragen dat er roddels worden verspreid van wie dan ook (vriend geen vriend) laat die commentaren dan ook achterwege op het net aub. U zal altijd verbannen worden door dit gedrag, ook prive is het niet nodig om allerlei futulilteiten te komen influisteren het maakt me alleen maar triestig, boos en soms gaat mijn gezondheid hierop achteruit.

 

Vraag altijd eerst aan de webmaster of U een artikel foto mag overnemen meestal volstaat het gewoon de bron te vermelden! U kan erop rekenen dat ik altijd zal aanmanen om de bronnen te melden indien u foto's plakt of teksten copieert op facebook, internet enz.

 

Ik dring erop aan om even de regels te lezen voor sociale media die op de site staan deze gelden zowel voor de sociale media, groepen, twitter, facebook account waar ik beheerder van ben. Lees ze toch even hier. Ik kan alleen maar hopen dat jullie begrip kunnen tonen dat ik sommige dwarszitters ban uit een groep, mijn vriendenkring of helemaal wens te negeren en dit meestal voor ongepast gedrag op sociale media site's.

 

Het kan ook zijn dat ik facebook gebruikers blokkeer niet zozeer omdat ze ongepast gedrag vertonen maar omdat ik zie dat er anomaliteiten zijn die de facebook gebruikers kunnen schaden door bv hacking profiel, spamming , fishing U kan in dit geval altijd vragen om gerétintegreed te worden in de groep als alles is opgelost en dit enkel via mail.

Vraag ernaar om terug geintegreerd te worden op de groep , ik heb niet altijd de tijd om dit in het oog te houden of alles terug is opgelost.

 

Met dank voor uw begrip

Tine