SiteLock
Livre du mois Le Petit futé Kinshasa 14,95 € Communiqué de presseGuide Kinshasa 2017 (petit futé)Neocity
Boek van de maand Zoon in Congo 15% korting + gratis verzending Zoon in Congo Lanoo Uitgeverij
   Webmasters Delcol Martine Eddy Van Zaelen De webmaster Delcol MartineEddy Van Zaelen
  Helpt U mee en stuur je ons uw boeken in ruil voor een publicatie op de site  Sponsor Site
Kasai Rencontre avec le roi des Lele Kasaï , rencontre avec le roi Prix exclusif Grâce a Congo-1960 Sans limite de temps 29.80 € frais de port inclus  -Editeur Husson
L'état indépendant du congo a la recherche de la vérité historiquecongo 1957-1966 TémoignageLes chemins du congoTussen vonk en omroep , draadloze communicatie in België en CongoLeodine of the belgian CongoLes éxilés d'IsangiGuide Congo (Le petit futé)Congo Ya Kalakala, avec mes remerciements a Mr Paul DaelmanCongo L'autre histoire, avec mes remerciements a Charles LéonardL'Héritage des Banoko , avec mes remerciements a Mr. Pierre Van BostL'année du Dragon avec mes remerciements a Mr Eddy Hoedt et Mr Peeters Baudoin

Provincie Kivu - Hoofdstad Bukavu

(vooheen, provincie Costermansstad)

 
Klik op de afbeelding Kivu
Kivu Provincie
Hoofdstad : Bukavu
Districten
Steden
Gewesten
Noord Kivu
Goma
Beni
Goma
Lubero
Masisi
Rutshuru
Walikale
Zuid Kivu
Bukavu
Fizi
Kabare
Kalehe
Mwenga
Shabunda
Uvira
Maniema
Kindu
Kabambare
Kasongo
Kibombo
Kindu
Lubutu
Pangi
Punia

 

 

De bevolking bedraagt ongeveer 1.750 blanken, waarvan  meer dan 1200 Belgen : de inlandse bevolking overschrijdt 1.160.000 Inwoners

Door haar klimaat, de natuur van de bodem en de hoogteligging, is de provincie Kivu (vooheen Costermansstad)  zeer gunstig voor Europese kolonisatie. De grote meerderheid der kolonisten, gevestigd in Congo verblijft er.

De voornaamste activiteit van de planters is gewijd  aande  teelt van Koffie  van het type Arabica; deze van de inboorlingen aan het  telen van katoen  rijst en voedingsplanten.

Maar van jaar tot jaar geven de ontdekkingen van rijke goud- en tinlagen een industrieel karakter aan de provincie. De prospecties en de  mijnontginningen hebben zich zeer ontwikkeld.

Het  vervoer door de « Compagnie des Chemins de Fer du Congo » Superieur aux  « Grands Lacs Africains » en door verschillende automobieldiensten naar de haven vanUsumbura vermeerdert aanhoudend.

Het Nationaal Comité  van Kivu is gelast met het inrichten van de Kolonisatie en de gronden en mijnen van Kivu renderend te maken over een  oppervlakte van 800.000 hectaren.

Het  Nationaal Albertpark strekt zich uit, ten Oosten van de provincie Kivu.

Het toerisme  ontwikkelde zich in deze streek van meren, bergen en Vulkanen, welke merkwaardig is zowel voor de bevolking als voor de planten- en dierensoorten.

De provincie telt 60 katholieke en 17 protestantse centra van evangelisatie.