Reisverslagen

An Lammens schreef : In februari ga ik mee op Zuidreis naar Congo(zuid kivu) en Rwanda, graag hou ik jullie op de hoogte van de acties die Caraes op zich neemt. Ik ga in die 12 dagen een 10 tal projecten bezoeken en hoop met heel veel ervaringen terug te keren. meer info via Verslag An Lammens

Brigitte Bequet heeft 2 x een reis naar Congo gedaan telkens naar Stanleyville waar ze ons ook een verslag van heeft geschreven in het frans de vertaling naar de nederlandse versie is niet afgewerkt waarvoor mijn excuses ..

Freddy Korthoudt , reisde mee met dezelfde reis van Brigitte Bequet.

Een reisverslag van 1945

13.10.45.

Op het vliegplein is het André die ik het langst zie staan, ook Pauleken onderscheid ik goed omdat die boven de haag staat. Als we opstijgen is het landschap gauw onder de laaghangende wolken verdwenen. Stijgen veroorzaakt geen eigenaardig gevoel en ik word niets gewaar. We vliegen 50  minuten boven een wolkendek  (er is dus niets te zien beneden) en dan klaart het op. We vliegen op 5000 meter  hoogte. Het is koud in het vliegtuig, vooral aan de voeten. Aan ieder vensterbankje ligt een micazakje met watte om in de oren te stoppen (voor het lawaai) alsmede een kartonnen doosje met fruit en twee sandwiches. Het fruit eet ik op de sandwiches niet. We vliegen in de vallei van de Saône, passeren Dijon en vliegen boven Lyon waar eveneens een vliegveld is (dat gebombardeerd is). Onder ons vliegen enkele vliegtuigen traag voorbij. We volgen nu de Rhône, het is een prachtig zicht. Nu beginnen we de Alpen te naderen. We vliegen op gelijke hoogte van de hoogste bergtoppen die we links van ons zien. Ze zijn met sneeuw bedekt en glinsteren in de zon

 

Kivu travel : Michel Verwilghen

 

 

Sabena vitrine anno 1948

photo : Manhattan vitrine New York d.d. 1948

 

Info

Ook op het internet gelden de auteursrechten. Werken die auteursrechtelijk beschermd zijn, zoals tekeningen, foto's, muziek, film en software, mag u niet verspreiden via het internet zonder de uitdrukkelijke toestemming van de auteur.
Een auteur van een programma kan de namaker van zijn werk strafrechtelijk laten vervolgen, maar dat kan alleen als het namaken kwaadwillig of bedrieglijk is gebeurd. Niet alleen de namaker is strafbaar, ook wie namaakprogramma's voor handelsdoeleinden verkoopt, in voorraad heeft voor verkoop of invoert in België, overtreedt het auteursrecht.
Delcol Martine