Bokau,

waar mijn vlag stond geplant in Congo

Logo Congo-1960

"Bokau" romandebuut van de auteur

Boek is uitverkocht maar je kan hem nog vinden via tweedehands , ebay of Delcampe
Congo Reis Mar Del Plata

Een unieke, voor het eerst uitgegeven roman, over het plantersleven in het voormalige Belgisch-Congo. Autobiografisch. Vol passie en avontuur. Een roman die de sluier oplicht van de inlandse ritualen en gebruiken van de Mongo.

Jan Hintjens († 2009) werd geboren in 1928 te Oostende. Hij voltooide zijn landbouwstudies aan de land- en tuinbouwschool van St.Truiden en volgde een vervolmakingscursus in tropische landbouw te Brussel. In 1951 vertrok hij naar Congo als stagelopend landbouwkolonist. Daarna werd hij adjunkt-agronoom in het gewest Ikela in de Evenaarsprovincie. In 1954 stichtte hij zijn eigen plantage "Bokau" en moest in 1960 Congo verlaten.

Werd laureaat van de novellenwedstrijd van "Band" (Leopoldstad) met zijn werk: "Dorp op Likako". Schreef verder vijf radiomontages over het leven in de brousse, die door Radio Belgisch-Congo en BRT2-Antwerpen werden uitgezonden. Nam deel aan verschillende groepspublicaties in "Band", "Zuiderkruis" en "Congo ya lobi" en schreef de novelle "Palaver om de ebbe".

SiteLock
share this - partager le site - deel dit document

About Us | Contact | Privacy | Copyright |  Agenda
Ook op het internet gelden de auteursrechten. Werken die auteursrechtelijk beschermd zijn, zoals tekeningen, foto's, muziek, film en software, mag u niet verspreiden via het internet zonder de uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Delcol Martine