share this

SiteLock
L'Héritage des Banoko , avec mes remerciements a Mr. Pierre Van Bost
Les chemins du congo
congo 1957-1966 Témoignage
L'état indépendant du congo a la recherche de la vérité historique
Kasaï , rencontre avec le roi
Tussen vonk en omroep , draadloze communicatie in België en Congo
Leodine of the belgian Congo
Les éxilés d'Isangi
Guide Congo (Le petit futé)
Congo Ya Kalakala, avec mes remerciements a Mr Paul Daelman

Titel : Bokau waar mijn vlag stond geplant

 

Congo Reis Mar Del Plata
 
Auteur : Jan Hintjens
Boek is uitverkocht maar je kan hem nog vinden via tweedehands , ebay of Delcampe

 

Een unieke, voor het eerst uitgegeven roman, over het plantersleven in het voormalige Belgisch-Congo. Autobiografisch. Vol passie en avontuur. Een roman die de sluier oplicht van de inlandse ritualen en gebruiken van de Mongo.

Jan Hintjens († 2009) werd geboren in 1928 te Oostende. Hij voltooide zijn landbouwstudies aan de land- en tuinbouwschool van St.Truiden en volgde een vervolmakingscursus in tropische landbouw te Brussel. In 1951 vertrok hij naar Congo als stagelopend landbouwkolonist. Daarna werd hij adjunkt-agronoom in het gewest Ikela in de Evenaarsprovincie. In 1954 stichtte hij zijn eigen plantage "Bokau" en moest in 1960 Congo verlaten.

Werd laureaat van de novellenwedstrijd van "Band" (Leopoldstad) met zijn werk: "Dorp op Likako". Schreef verder vijf radiomontages over het leven in de brousse, die door Radio Belgisch-Congo en BRT2-Antwerpen werden uitgezonden. Nam deel aan verschillende groepspublicaties in "Band", "Zuiderkruis" en "Congo ya lobi" en schreef de novelle "Palaver om de ebbe".

"Bokau" is zijn romandebuut