De granaatappel - Mirakelfruit ?

 

Dat deze vrucht een wondermiddeltje zou zijn, doet al eeuwen de ronde. Granaatappels barsten van de vitaminen, ijzers en antioxidanten. Ze zijn niet alleen gezond voor het hart, het zijn ook natuurlijke vechtersbazen tegen stress en ja, ze kunnen zelfs je seksleven verbeteren. Een nieuwe studie kent er echter nog een kwaliteit aan toe: de granaatappel als sleutel tot eeuwige jeugd. Het onderzoek, met een prijskaartje van meer dan 2 miljoen euro, werd uitgevoerd in het private laboratorium van ProbelteBio in Murcia, Spanje. Dokter Sergio Streitenberger, hoofdonderzoeker van deze granaatappelstudie legt uit:

"We zijn zeer enthousiast over dit onderzoek en we geloven dat een regelmatige opname van dit granaatappelextract het proces van DNA-oxidatie kan afremmen. Op een manier kan je ouder worden vergelijken met roesten. Oxideren is een beschadigend proces en de mogelijkheid je lichaam hier tegen te beschermen zou een ware doorbraak zijn."

Ja, een natuurlijk middel om verzwakking van hersenen, spieren en organen tegen te gaan en zelfs je huid langer jong te houden, dat zou wat zijn, niet? Michiel van Oosterhout woont en werkt sinds 2001 als journalist/filmmaker In het Oost-Afrikaanse land Oeganda. Sinds hij begon te reizen eind jaren tachtig heeft hij zijn trips altijd bezien in het licht van het uitwisselen van informatie. Het spel van verhalen optekenen en delen met anderen is zijn missie in het leven geworden.

Er is een franstalige versie met meer informatie over deze mirakuleuze fruiteigenschappen


 

De Ananas

Ananas en gambas geroosterd met honing.

Witte aardbeien met ananassmaak op het menu 2012 ?

 

Een nieuw plastiek op basis van banaan en ananas.

 

 

 


 

Flan met mango (door : ELLE à table)

INGREDIENTEN

2 dikke mango's

1 eigeel

50 cl volle melk

75 g basterdsuiker

35 g tapioca

RECEPT

Pel en snij de mango's verdun het eigeel met het melk Laat dit mengsel koken met de suiker en tapioca laat 5 minuten koken en blijf roeren Voeg de mango teerlingen wanneer de flan koud is versier met mango reepjes en fris opdienen

 


 

5

Moambe

Moambe – Kip met palmnoten saus.

Het nationale gerecht van de (ex-) kolonialen.

U zult waarschijnlijk al eens een zoektocht hebben gedaan op het internet naar het Congolees gerecht Moambe, wat Lingala is voor 'acht'. Het is een kipgerecht dat bestaat uit acht ingrediënten: palmnoten, kip, gemalen aardnoten, rijst, maniokbladeren, bananen en pili-pili. Meer info

 

 

 


 

4

de banaan

Opdat avocado's vlug zouden rijpen plaatst U die in een plastic zak met een bananenschil.

De binnenkant van een bananenschil bevat extreem verzachtende fruitoliën die zorgen voor een prachtige glans en conditionering voor het leder.

Bananenijs en superzachte chocoladetaart met bananen.

 

 


 

De Mitakes of Congolese beignets.

De MITAKES zijn heel populair in Congo en andere west Afrikaanse landen. Ze worden zowel verkocht langs de weg als gegeten bij huweljksfeesten.

Congolezen eten die beignets ook met pepers, “pindakaas” , bonen .... of gewoon als dessert.

.. meer info ....

 


Info

Ook op het internet gelden de auteursrechten. Werken die auteursrechtelijk beschermd zijn, zoals tekeningen, foto's, muziek, film en software, mag u niet verspreiden via het internet zonder de uitdrukkelijke toestemming van de auteur.
Een auteur van een programma kan de namaker van zijn werk strafrechtelijk laten vervolgen, maar dat kan alleen als het namaken kwaadwillig of bedrieglijk is gebeurd. Niet alleen de namaker is strafbaar, ook wie namaakprogramma's voor handelsdoeleinden verkoopt, in voorraad heeft voor verkoop of invoert in België, overtreedt het auteursrecht.
Delcol Martine