Boeken : Congo 1960

Tienenaars in Congo 1885-1918.

Logo Congo-1960

Tienenaars in Congo 1885-1918.

Auteur AB Ergo & M Best

Tienenaars in congo 1885-1918. Licht de verwikkelingen toe van het leven en soms ook over het overlijden van een veertigtal pionniers van enkele Tienenaars gedurende de Congo Vrijstaat het begin van een colonie gedurende de oorlog 1914-1918.

Te koop voor 15€

We vinden er ondermeer de Vice-Gouverneur van Congo en stichter van Elisabethville in terug, maar ook een redactiechef van de allereerste krant of een technische piloot van de eerste allereeste lijnvlucht (watervliegtuigen) Léopoldville-Stanleyville

Ze zijn ofwel missionarissen, postbeambte, een oorlogsheld van REDJAF, een stationchef, dokters tijdens de campagne van Tabora of gewoon aarbeider.

Men vindt er zelfs de allereerste 18-jarige Tiense jonkvrouw die ter plaatse beviel van een zoon op 09-03-1934 in het beroemd district van het Lulonga.

De meeste boeken kunnen via Harmattan besteld worden of in de betere boekhandel zoals de standard

Het boek 103 pagina’s, 64 foto’s en op A4 formaat

Tine

De franse versie staat op de site met goedkeuring van A-B Ergo

SiteLock
share this - partager le site - deel dit document

About Us | Contact | Privacy | Copyright |  Agenda
Ook op het internet gelden de auteursrechten. Werken die auteursrechtelijk beschermd zijn, zoals tekeningen, foto's, muziek, film en software, mag u niet verspreiden via het internet zonder de uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Delcol Martine