Moeten beleggers NFT’s kopen bij Mint of de secundaire markt?

Moeten beleggers NFT’s kopen bij Mint of de secundaire markt?

Spread the love

Het ene proces kan risicovoller zijn dan het andere. In deze videoclip van “The Crypto Show” op Motley Fool Live, opgenomen op 2 februari, bespreken Fool-bijdragers Jon Quast, Travis Hoium en Chris MacDonald de twee verschillende manieren waarop beleggers NFT’s kunnen kopen.

10 aandelen die de grootste winnaars kunnen zijn van de beurscrash

Wanneer ons bekroonde analistenteam een ​​investeringstip heeft, kan het lonen om te luisteren. De nieuwsbrief die ze al meer dan tien jaar publiceren, Motley Fool Stock Advisor, heeft de markt immers verviervoudigd.

Ze hebben zojuist onthuld wat volgens hen de tien beste aankopen voor beleggers zijn op dit moment… En hoewel timing niet alles is, laat de geschiedenis van hun aandelenselectie zien dat het loont om vroeg op hun beste ideeën te komen.

Jon Quast: Als iemand geïnteresseerd was in het kopen van een NFT, zijn er twee manieren om dat te doen, toch? Je kunt het ofwel op de drop kopen, wanneer het project doorgaat, de munt, of je kunt het op de secundaire markt kopen. Welke nft crypto coins kopen? Ik weet niet of je dat gewoon heel snel wilt spreken. Misschien het basisproces dat iemand doormaakt en wat zou die beslissing beïnvloeden?

Travis Hoium: Ja. Op een basisniveau is de munt de eerste verkoop van de NFT. Laten we gaan met onze Bored Ape Yacht Club. Die zijn geslagen voor 0,08 Ethereum (ETH 2,95%), dus ongeveer $ 200.

Quast: Juist. Ja. Niet heel erg.

Hoium: [lacht] Gewoon om je een idee te geven van hoe ver dat is gestegen. Er is meestal een website, soms verhuizen ze naar marktplaatsen waar u uw portemonnee koppelt. Dat is een ander onderwerp waar we op een andere dag in kunnen duiken als mensen dat willen, maar je sluit je portemonnee aan, je koopt met welke cryptocurrency ze ook gebruiken Ethereum, Solana (SOL -2,59%) zijn twee van de meest populaire op dit moment.

 

NFT bezit

Je koopt het eigenlijk gewoon daar, en je bent de eerste die de NFT bezit, en dan gaat het gewoon in je portemonnee. De andere manier om dit te doen is op de secundaire markt, dat is gewoon kopen op een marktplaats, net zoals je zou doen op een beurs. Er zijn een aantal verschillende marktplaatsen die doorgaans zijn gewijd aan een enkele blockchain.

OpenSea is de grootste, ze zitten op Ethereum, ze zullen wat dingen doen met Polygon (MATIC). Dan zijn er nog een aantal andere op Solana. Er zijn ook anderen zoals LooksRare (LOOKS) op Ethereum. Een aantal verschillende secundaire marktplaatsen, ze doen allemaal in feite hetzelfde. Het is gewoon een kwestie van waar dingen worden gepost en waar je het liefst je NFT-inkopen doet.

 

Maar dat zijn de twee opties. Munten kan een geweldige manier zijn om vroeg in echt succesvolle projecten te komen. Het kan heel moeilijk zijn om te kunnen minten. Er zijn verschillende lijsten die u mogelijk moet gebruiken of NFT’s die u toegang geven. Het risico is dat het ook meteen daalt, dus dat kan vrij regelmatig gebeuren. Het kan ook stuiteren. Het is een beetje riskant om de munt uit te werken, maar dat is iets waar veel mensen die actief betrokken zijn bij NFT’s zich veel meer mee gaan bezighouden.

Chris MacDonald: Travis, munt je of koop je op de secundaire markt? Of doe je een beetje van beide?

Hoium: Ik doe een beetje van beide. Ik probeer het onderzoek van tevoren te doen, zodat ik weet of het iets is dat ik wil minten. digitale kunst nft vind je online. Ik heb me er de afgelopen drie maanden echt in verdiept. Wat me ironisch genoeg op de een of andere manier een [lacht] OG in de NFT-ruimte maakt.

Maar dit kan riskanter zijn, vooral nu er steeds meer projecten op de markt komen. Zoals Jon al zei, veel van hen zijn knippen en plakken. Ik ben een beetje wantrouwiger over minting vandaag omdat ik graag zie dat ze daadwerkelijk iets bouwen in een week of twee na het minten. Maar het hangt echt van geval tot geval af.